Detta är en sida som hyllar Carl von Linné på olika sätt. Den är främst riktad till alla som bor i norra Sverige. Anledningen till att 2007 är med i namnet är att det var året då Carl von Linné skulle fyllt 300år. Detta är något vi Linné-fantaster tycker är riktigt stort och värt att fira mycket och länge!

Målet är att denna sida ska leva fram till år 2107 då Linné kommer fylla 400 år. Det är såklart svårt att veta, kanske finns inte ens internet kvar då…

Varför detta intresse för Carl von Linné?

Carl von Linné

För oss är Linné kanske en av världshistoriens absolut största och mest inflytelserika personer. Han la grunden för den moderna nomenklaturen och systematiken inom växt och djurriket. Är inte det fascinerande?

Som om detta inte vore nog gjorde han det under en tid då det inte fanns några moderna redskap eller utrustning. Bara en sån sak som att resa till Norrland var näst intill förenat med livsfara. Idag är det bara att ta bilen och man kan närsomhelst stanna till för att äta och sovplatser finns överallt.

Vi kommer på denna sida blogga om Carl von Linné på olika sätt. Vi kommer inte begränsa oss helt till just honom utan kan även komma att skriva om närbesläktade ämnen.

Ingen officiell webbplats

Vi vill också tillägga att detta inte på något sätt är en officiell hemsida för Carl von Linné, utan det är bara en ideellt och icke vinstdriven sida. Därför kan vi inte garantera att materialet är det allra bästa, utan vi skriver endast efter egen förmåga.

Vill ni kontakta oss som skapat sidan kan ni göra det på denna sidan.